Mediocritate

mediocritate

Sunt un tip mediocru. Aș spune că mediocritatea mă caracterizează. Am o viață mediocră, o slujbă mediocră, o inteligență mediocră. Când m-am născut, am fost fratele mijlociu deși aș fi preferat să fiu prâslea și să fac rost de merele de aur. Sa fii fratele mijlociu este de-a dreptul mediocru. În toate poveștile, ăla micu' e eroul principal. De cel mijlociu nu-și amintește nimeni (bine, să fim corecți, nici de cel mare, dar, mă rog). La naiba, chiar și blog-ul ăsta e mediocru.

În clasele primare

Mediocru. Câte un premiu II din an în paște, preocupări mediocre, evident. Pionier în grupa a doua, emblemă, șapcă și caiet dictando. Comandant de grupă într-un an. Orientare turistică, traforaj, lucru manual, desene pe asfalt, excursii la Serbările Zăpezii și la Năvodari, practică la cules de struguri, ședințe cu părinții, holbări la Consignație. Sunt centrul universului!

Revoluția

Show televizat, interesant. Timișoara. București. Tancuri pe mijlocul străzii. Un tanc ca să se poată întoarce trebuie să-și blocheze câte o șenilă. Semnul victoriei, armata e cu noi. Nu ar fi trebuit sa-i execute pe Ceaușești, e păcat, tocmai de Crăciun? Democrație? Dacă o să fie democrație o să găsim arme la magazin?. Înapoi la viața anostă!

Liceul

Culmea mediocrității. Un liceu industrial mediocru, nimeni nu a fost activist, toți anti-comuniști. Note banale, virgin până-n clasa a XI-a, acnee, o olimpiadă ratată, poluții nocturne, viață socială obișnuită, bani puțini, frustrări multe. Fumat prin toalete, Playboy, filme cu Van Damme traduse de Irina Nistor, blugi pre-spălați, computer HC-90 la un coleg, teză la limba rusă. Fără griji, nici un nor la orizont, pot face orice, am să reușesc!

Facultatea

Modestă, anonimă, particulară (se intră mai ușor), aleasă fără un scop sau chemare. Scumpă, necesită o slujbă pentru susținerea taxelor. Seminarii, chiul, moțăială la cursuri, fițuici, șpagă sub formă de alcool, țigări sau cafea. Petreceri, whisky, țigări făcute poștă, femei făcute poștă, mahmureală, mici boli ale lui Venus, licență luată la limită și cu eforturi, plecat la Costinești pentru sărbătorire, multe speranțe, viitor strălucit!

Ea

Banală, ștearsă, cuminte, virgină, bisericoasă, o cunosc de mult, dar de-abia acum am observat-o, puțină mustață, probleme genitale minore, fără chef de aventuri la pat, mămoasă, alergică la bucătărie, mă înțelege și nu comentează. Ne completăm în mediocritate. Invidie pe cei bogați: dacă-au furat, de-aia au! Nu poți să te îmbogățești dacă nu furi. Planuri de viitor mari!

Căsătoria

Ieșire din mediocritate pentru o zi. Rapidă, standard, făcută din semi-obligație (a rămas gravidă când n-am mai avut bani de prezervative, eu aș mai fi stat), obiceiuri ancestrale aberante, babe cicălitoare, socrii clasici, sarmale, țuică, vin la carafă, furatul miresei, multe zâmbete, orez și petale pe treptele de la primărie, luna de miere de o săptămână la mare, sex de patru ori. Pardon, dragoste. Împreună avem mai puțini bani decât aveam când eram singur. Suntem puternici. Vom reuși!

Viața

Timpul trece. Suișuri, coborâșuri, slujbă anostă, sex timp de 15 minute de două ori pe săptămână, pietre la rinichi, început de ulcer și prostată, vacanțe la mare ieftine, vacanțe la munte cu grătar, mici și bere, glume misogine, râgâieli. 35 de ani, o mașină în rate, apartament în rate, electrocasnice în rate, rate până la 65 de ani. Doi copii la grădinița de stat cu program prelungit, început de chelie, putină burtă, apometre, repartitoare, termopane cu 3 camere, loc de parcare în devălmășie, ușă metalică, vizite bilunare la supermarket, țigări Camel, meciuri frustrante cu Steaua la TV, parchet laminat, onanism, șefi scârboși, bonuri de masă, primă de Crăciun și de Paște, Revelioane în Piață.

Viitor

Mediocru. Pensii, pensii private, pilonul doi, trei și poate patru, asigurare de viață, spaima de E-uri. Îmi pregătesc copii pentru viața mediocră ce-i așteaptă: clasele primare, liceul, facultatea, căsătoria, viața, blog-urile. Sunt optimist totuși. Poate câștig la Loto, sau ajung în Parlament, cine știe.