Angiospermae

angiospermae

Încrengătura Magnoliophya sau Angiospermae, cuprinde peste 235.000 de specii de plante. Astăzi angiospermele reprezintă grupul dominant de plante de pe suprafața pământului – loc ocupat încă de acum 100 de milioane de ani.

Există opt grupuri de angiospermae:

Amborella
Pe Ela am cunoscut-o într-un un Mall în Barcelona. Ea era din Noua Caledonie. Vechea Caledonie nu există. Bea un Schweppes cu paiul, trăgea dintr-o țigară Moore și era pusă pe căpătuială. A căpătat. Ea Gardnerella, eu Chlamydia. Rahat se mai întâmplă (a.k.a. shit happens).
Nymphaeales
Erau două surori din Chișinău. Studente la SNSPA. Nimfomane sugative. Mie dor de ele câteodată când stau pe toaletă la un chat pe messenger.
Austrobaileyales
Era una mică și maro din Sydney ce studia la Londra actoria. Am învățat-o plecăciunile à la Shakespeare și îngenunchiatul în fața regelui. A absolvit Magna Cum Laude. Cu accent pe Cum.
Chloranthaceae
Clara era obsedată de curățenie și nu-i plăcea să se murdărească când mânca. Aveam șervețele umede în torpedou. I-a trecut până la urmă.
Magnoliidae
Pe Magnolia o chema de fapt Lila și era din Copșa Mică. Îi plăcea avocado și piperul negru. Avea tatuat un fluture roșu pe fesa stângă. Drăguță. Fesa. Lila avea mustață. Și sus și jos. Și puțin pe omoplați.
Monocotyledonae
Larisa, Marcela, Ana, Gaby (cu igrec, da?) și Beatrice care rimează cu… în fine. Ah, și Greta. Greta a murit la nain-ilevăn. Lucra pentru UNSESCO și era expertă în limbi moarte. Chiar era. Nu glumesc.
Ceratophyllum
Era o blondă bună din Amsterdam. În cameră la NH Schiphol Airport Hotel am descoperit că de fapt era Greg McEntire din Dublin. Am băut ca porcii toată noaptea la bar. La sfârșit a plâns nițel. Bun băiat, hm, bună fată, eh, never mind.
Eudicotyledonae
Donna era apicultor și lucra pentru ABF (The American Beekeeping Federation) în Atlanta. Atlanta, Georgia, USA, nu Atlantis. Atlantis era un continent ce s-a dat la fund. Așa se zvonește. Donn-ei îi plăcea polenul și polenizarea. Serios? Ce coincidență!

Altă dată am să povestesc despre Gymnospermae – cu pasiunea lor pentru aerobic și conifere tari – și mai ales despre Spermatophyte și obsesia lor pentru seeds (semințe albe de dovleac évidemment1).


  1. Evident (fr.) ↩︎