Satori

satori

A te căsători cu o femeie numai pentru că s-a întâmplat să te îndrăgostești de ea, e o procedură la fel de logică ca a arunca pisica pe fereastră pentru că au înflorit rododendronii. — James Branch Cabell

Femeile trebuiesc iubite. Doar atât!

Pare simplu, dar mi-au trebuit o mulțime de perioade de kensho1 ca să descopăr asta. Fără ifose de egalitate, amiciție, parteneriat, fals feminism, compasiune, înțelegere, replici desuete de genul vreau doar să fim prieteni și altele. Doar iubite.

Fiecare iubește altfel, evident, și există mai multe tipuri de iubire. Există iubirea-iubire (cea mai nefericită, când, culmea, chiar iubești, sau așa crezi tu), iubirea fizică (cea mai recomandată pentru liniștea sufletului) și o multitudine de alte feluri de a iubi, care de fapt sunt variațiuni pe temă dată. Pe lângă iubirea fizică cele mai cunoscute, inter caetera2, sunt iubirea chimie, biologie, și dacă ai noroc, anatomie. Indiferent de felul de a iubi, contează să le iubești.

Iubite și savurate dimineața ca pe o cafea proaspătă și aburindă, iubite la amiază pe îndelete ca o siestă relaxantă dintr-o zi toridă de vară și mai ales iubite noaptea, toată noaptea, sălbatic, de parcă mâine s-ar sfârși lumea.

Ați reținut? Doar iubite. Atât. Feriți-vă de cuvinte mari, if you catch my drift3.

Dixi!


  1. Satori sau kenshō sunt traduse în mod normal ca iluminare. ↩︎

  2. Printre altele ↩︎

  3. Dacă înțelegi aluzia (eng., colocvial). ↩︎