Relaţia mea toxică cu tine

relatia-mea-toxica

Ești toxic pentru mine băiete. De fapt ai fost. Și singurul regret este că acest ai fost ar fi trebuit să se întâmple mai demult. Te-am iubit. Poate nu ai fost IUBIREA, cu majuscule, dar te-am iubit sincer. Și pentru că te-am iubit m-ai făcut să sufăr. Cât de previzibil ai fost și cât de previzibilă am fost de n-am observat nimic!

Ai fost ca o otravă lentă, ce-și face efectul în timp, treptat. M-ai otrăvit încet, încet, cu dependența de tine. M-ai otrăvit cu micile tale jocuri de cine pe cine domină și pentru că te iubeam, câștigai de fiecare dată. M-ai otrăvit cu toanele tale de băiat râzgâiat, când eu îmi doream un bărbat. M-ai otrăvit cu scenele de falsă împăcare pe care mi le jucai de fiecare dată când ne despărțeam.

M-ai intoxicat cu sfaturile tale egoiste, cu invidia ta ascunsă sub argumente logice când încercam sa-mi fac o carieră, cu nepăsarea ta la micile mele probleme. Erau problemele mele băiete, fie ele și puerile, pentru mine erau reale, erau acolo și atunci. Ar fi trebuit să-ți pese de ele. Dacă nu sincer, măcar din politețe.

M-am deschis ție total, iar tu mi-ai intrat sub piele atât de profund, de intim, încât îmi știai toate butoanele, și printr-o simplă apăsare îmi făceai mai mult rău decât alții într-o viață. Asta era cruzime, băiete, n-am să te iert niciodată! Ți-am fost și mamă și soră și iubită, băiete, când trebuia să-ți fiu doar una dintre ele. Presupun că nici acum nu știi despre ce vorbesc.

Eram la începutul vieții, încrezătoare și dornică de a împărtășii iubirea. Eram rănită, naivă și credulă. Am crezut că tu ești leacul pentru suferința mea. În schimb mi-ai distrus încrederea în mine, încrederea în oameni și pasiunea pentru viață. Ai fost așa de toxic băiete, încât mi-e frică să mai iubesc.

De fapt mint. Am început să iubesc din nou. Deocamdată timid și precaut. Poate nu va fi nimic. Poate va fi exact ce-mi trebuie, antidotul la tine. Oricum ar fi băiete, mă vindec, și treptat, orice urmă din toxica ta prezență va dispare. Eu mă tămăduiesc băiete, pe când tu ai să rămâi pe veci un simulacru de bărbat, un băiatul lui mama într-o veșnică căutare de relații de co-dependență, toxice și dăunătoare. Ești atât de toxic băiete încât o să te otrăvești singur până la urmă. Deja îmi este milă de tine.