Proasteloor?! Proasteeloor!?!

proastelor

Întâmplare surprinsă în dimineață aceasta în drum spre sala de fitness – ne ducem la sală primăvara ca să dăm burta jos și să arătam bine la mare, iar la toamnă ne întoarcem la șaorma-cu-de-toate și ceafă de porc.

Un trotuar foarte lung, plin de pomi înverziți. Într-un capăt, șase fete infatuate de pe HI51, fac poștă o țigară în timp ce vorbesc afectate la telefonul mobil, molfăie gumă de mestecat acompaniate de un râs gutural plin de grație și eleganță.

În capătul celălalt, un băiat-de-băiat, cu o țigară aruncată șmecherește în colțul gurii, în maiou și pantaloni scurți, își tunează Dacia 1300 primită cadou la 18 ani, în sunet de manele2 date la maxim. Între cei doi subiecți, o stație RATB tipică, plină ochi de 9 to 5-ers resemnați.

La un moment dat, băiatul nostru, congestionat tot după ce suflase disperat într-un jiclor3, le observă pe prințese, se proptește posesiv în limuzină și cu un rânjet mișelesc începe și urlă interogativ din toți rărunchii: Proastelor!?! Proasteeeeloor?!! PROASTEEELOOOR!!???!!

LOL! – LOL, scris și Lol, prescurtare de la expresia engleza laugh out loud, multe râsete, este un termen argotic folosit pe Internet pentru a exprima în scris hohotele de râs, duh!

Ghiciți ce s-a întâmplat? Nu numai că fetele noastre s-au întors ca fulgerate și l-au verificat semi-ofuscate pe individ cu priviri de genul: Cine e mă șmecheru' ăsta de ne cunoaște și ce-o vrea de la noi?, dar și toată stația RATB s-a rotit hipnotizată spre omul nostru, fascinați de evidența exclamației. LOL again! Ah, spre rușinea mea, chiar și subsemnatul s-a uitat curios să afle sursa magnifică a excelentului raționament deductiv.


  1. hi5 este un site web cu statut de rețea socială care, în decursul anului 2007, a fost pe locul 25 ca vizitare din toate siturile din Internet. Compania hi5 a fost fondată în 2002 de Ramu Yalamanchi, care este de asemenea actualul CEO. ↩︎

  2. Cântec de dragoste de origine orientală, cu melodie duioasă și tărăgănată ↩︎

  3. Parte a carburatorului, de forma unui dop, cu un orificiu care dozează debitul de combustibil necesar formării amestecului carburant la motoarele cu ardere internă. ↩︎