Sinestezii repugnabile

sinestezii-repugnabile

Sinestezia este un fenomen perceptual în care stimularea unei căi senzoriale sau cognitive conduce la experiențe automate, involuntare, într-o a doua cale senzorială sau cognitivă.

Mi-e silă de voi, oameni mărunți și de patimile voastre liliputane, de clevetelile ascunse și minciunile spuse în față fără să clipiți, silă de jocurile absurde de cine pierde e fraier, de eu sunt mai deștept decât tine, de te domin. De inteligențe emoționale goale pe dinăuntru, de jocuri teatrale de-a lacrimile, de orgolii absurde, de zâmbete prefăcute și cuvinte dulci cu miasmă de vidanjă.

Silă de exterioare frumoase și hidoșenii interioare, de suflete urâte ambalate în alb, de răutatea absurdă a răzbunării, de lipsa de respect, de prefăcătoria unsă cu miere, de egoismul învelit în altruism.

Mi-e silă de sila ce mi-o incitați, mi-e silă de compromisurile ce trebuie să le fac ca să nu vă provoc, mi-e silă de lipsa voastră de curaj de a spune ce gândiți, mi-e silă de urâțenia voastră interioară și de igiena voastră precară, silă de sinonimele zootehnice ce-mi vin în minte când vă privesc, silă de egocentrismul vostru mascat, de omnisciența semidoctă de care dați dovadă.

Mi-e atât de silă de voi!