Cea mai mare descoperire de la Homo Sapiens-Sapiens

cea-mai-mare-descoperire

Am învățat că lucrurile nu se schimbă de-a lungul istoriei, că omul nu se schimbă. Nimeni nu poate declara astăzi, în secolul al XXI-lea, că ar fi mai moral decât Socrate, care a trăit acum două milenii și jumătate. Tot ceea ce s-a schimbat este tehnica și micile tabieturi pe care ni le-am construit, pe de o parte, iar pe de altă parte suntem capabili să omorâm mult mai mulți oameni într-o singură zi, decât romanii sau grecii sau asirienii. — Gheorghe Schwartz

Care sunt principalele trăsături caracteristice ale omului cunoscute până acum?

Mersul biped
Permite oamenilor arhaici, printre altele, să care hrana pe distanțe din ce în ce mai mari și să observe mai bine împrejurimile.
Mărimea craniului
Cu creșterea inteligenței se creează o societate mai complexă, în care indivizii mai inteligenți au mai mult succes, creând o societate și mai complexă care necesită și mai multă inteligență s.a.m.d.
Micșorarea treptată a feței și dinților
Odată cu micșorarea dinților și cu mărirea creierului, fața a devenit mai mică și poziția ei s-a schimbat. Astfel, fața oamenilor actuali este situată mai degrabă sub cutia craniană, decât în fața acesteia.

Ei bine, doamnelor și domnilor, în premieră mondială și numai pentru dumneavoastră, exclusiv, subsemnatul, după decenii de cercetării sârguincioase, perseverente și stăruitoare, după mii de ore de studiu și experimente, după ani de frustrări și nerecunoștință din partea mediului academic, am descoperit o nouă trăsătură genetică, caracteristică numai omului modern, o trăsătură ce pare să fi scăpat comunității științifice, dar pe care intelectul meu exagerat a scos-o la lumină într-un final:

Flatulația în timpul urinatului
Permite omului actual să dea refresh la Facebook mai repede, sau să prindă faza golului de la meciul de fotbal în direct.

Da, doamnelor și domnilor, aceasta este ultima trăsătură genetică, definitorie pentru omul modern, grăbit, pentru care timpul înseamnă bani. Australopithecus, genul Homo și Homo Sapiens-Sapiens, emanau gaze și ei desigur, dar numai în timpul defecației sau aiurea când se acumulau de la slana de Triceratops nedigerată, nefiind presați de telefonul mobil, messenger, de Facebook, Google sau de Twitter. Capacitatea de a flatula exclusiv în timpul urinatului, în picioare – sau șezând, pentru femelele speciei – întotdeauna pe fugă, este particulară numai omului contemporan.

Știu că este o noutate absolută pentru dumneavoastră și poate puțin șocantă, dar gândiți vă mai bine și-mi veți da dreptate. De aceea vă rog să trimiteți acest articol tuturor prietenilor dumneavoastră, pe Facebook, Twitter, e-mail, Google+, LinkedIN, să-mi dați like-uri și voturi, etc. Mândriți-vă că sunteți contemporani cu o asemenea inteligență absconsă (până acum cel puțin).

Premiul (Ig) Nobel1, vin acum!


  1. Premiile Ig Nobel sunt distincții acordate în mod tradițional celor mai trăsnite, ciudate sau inutile studii și realizări științifice. ↩︎